Війна в Україні
Кримінал
Привласнив 1,3 млн грн: На Дніпропетровщині неповнолітній ошукав батька загиблого військовослужбовця

Привласнив 1,3 млн грн: На Дніпропетровщині неповнолітній ошукав батька загиблого військовослужбовця

16-річний мешканець с. Новопавлівка Синельниківського району з червня до липня 2022 року, отримавши за допомогою мобільного телефону доступ до банківського рахунку сусіда, неодноразово здійснював грошові перекази на свій рахунок та рахунок брата без дозволу та відома власника рахунку. Неповнолітній заволодів грошовими коштами 58-річного потерпілого, які той отримав у якості допомоги від держави за загибель сина-військовослужбовця, в сумі майже 1,3 млн грн.

Про це повідомляє Дніпропетровська обласна прокуратура та поліція Дніпропетровської області.

20 липня під час відвідування банку чоловік виявив нестачу на своїх рахунках грошових коштів. За даним фактом слідчими відділення поліції № 2 Синельниківського РУП було розпочато кримінальне провадження. В ході досудового розслідування відбулися ряд експертиз та слідчих дій, в результаті яких правоохоронці встановили особу шахрая.

Як стало відомо в ході досудового слідства, злочинець допомагав ошуканому чоловіку по господарству та знав, що він отримав компенсацію від держави за загиблого сина. Хлопець мав доступ до мобільного телефона потерпілого, тому скористався цим та перевів на свій рахунок і рахунок брата гроші. Потім частково витратив їх на придбання автомобіля, різних побутових речей і техніки.

Правоохоронці винесли клопотання про накладення арешту на кошти на банківських картках підозрюваного. За місцем його мешкання провели санкціонований обшук та вилучили речі, придбані за викрадені гроші.

27 жовтня за процесуального керівництва Першотравенської окружної прокуратури юнаку повідомили про підозру за фактом шахрайства (ч. 3 ст. 190 КК України).

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом відділення поліції № 2 Синельниківського районного управління поліції ГУНП у Дніпропетровській області.

Читайте також: Зруйновані будинки та лінія електропередач: Стали відомі підробиці нічних обстрілів Нікополя;

Суд заарештував нежитлові приміщення в Дніпрі та нафтобазу на Вінничині, власниками яких є громадяни Росії;

2022-10-29 12:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин