Кримінал
Керівник ритуальної служби з Синельникова намагався виїхати за кордон, видаючи себе за громадянина Хорватії

Керівник ритуальної служби з Синельникова намагався виїхати за кордон, видаючи себе за громадянина Хорватії

Директора КП «Ритуальна Служба» Синельниківської міської ради (Дніпропетровська обл.) суд визнав винним у пособництві в підробленні документа і його використанні. Обвинувачений, будучи обмеженим у виїзді за кордон в умовах воєнного стану, вирішив зробити це нелегально, за підробленими документами.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 13 грудня.

У травні цього року знайомий запропонував допомогу за грошову винагороду — фальшивий паспорт громадянина Хорватії.

Обвинувачений заплатив гроші, отримав документ і узгодив конкретну дату, коли перетинатиме державний кордон, а також відповіді на запитання, які можуть виникнути у прикордонників України та Хорватії щодо походження паспорта та набуття громадянства Республіки Хорватія, зокрема, місце проживання у Хорватії, основні фрази для спілкування хорватською мовою, причин відвідування України в якості «громадянина Хорватії».

Ввечері 9 червня 2022 року в с. Старовойтове (Волинська обл.) чоловік був викритий на пункті пропуску «Ягодин» між Україною та Польщею.

Дзержинський районний суд Кривого Рогу (Дніпропетровська обл.) затвердив угоду про визнання винуватості. Громадянина засудили до 2 років обмеження волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком у 2 роки.

Читайте також: В Дніпрі чоловіки затримали грабіжника, який вирвав сумку у жінки;

2022-12-28 10:40:00
true
Відео Дня









Архів Новин