Війна в Україні
10 загиблих цивільних: СБУ розслідує ворожий обстріл Чаплине на Дніпропетровщині

10 загиблих цивільних: СБУ розслідує ворожий обстріл Чаплине на Дніпропетровщині

Ворог не полишає політику терору щодо цивільного населення. Вчора, 24 серпня, російські війська підступно здійснили ракетний обстріл житлового сектору смт Чаплине Дубовиківської ОТГ Синельниківського району Дніпропетровської області. Зруйновано приватні будинки, загинули та постраждали цивільні особи, у тому числі діти.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора України.

Ракети країни-агресора влучили у житлові будівлі, пошкодили пасажирський потяг та адміністративну будівлю залізничного вокзалу.

Наслідком цього воєнного злочину стала значна кількість загиблих та постраждалих серед цивільного населення: загинуло 10 цивільних осіб, у тому числі 2 дітей у віці 11 та 6 років, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості – 10 цивільних осіб, з них – 2 дітей.

Також «Укрзалізниця» повідомила, що станом на ранок 25 загиблих, в тому числі 2 дітей та 3 залізничників. 31 поранений, в тому числі 2 дітей та 4 залізничників.

На місці події виявлено залишки РСЗО «Смерч» та С300, по приватному будинку нанесено удар ракетою «Іскандер».



За даним фактом слідчим відділом УСБ України у Дніпропетровській області розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Дніпропетровської області.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua (https://warcrimes.gov.ua/)

Читайте також: «Укрзалізниця» змінила розклад руху електрички Дніпро – Кривий Ріг;

2022-08-25 13:00:00
true
Відео Дня









Архів Новин